Enquête over evenementen in gemeente Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte wil bezig met een actualisatie van het huidige evenementenbeleid. Daartoe is een online enquête opgesteld. Wat vinden de inwoners van de gemeente belangrijk als het over de evenementen gaat? Het idee voor een actualisatie van het huidige beleid, dat is opgesteld in 2008, bestond al voor de coronacrisis. De vragenlijst is dan ook ‘coronavrij’.

Normaal gesproken worden er jaarlijks meer dan tweehonderd evenementen georganiseerd in de gemeente. Van klein tot groot en voor jong en oud. Maar hoe ziet de toekomst eruit, even alle coronatoestanden terzijde geschoven?
Evenementen(organisaties) zijn van groot belang voor de gemeente Raalte, zowel sociaal als economisch. Ze zorgen voor vermaak en verbinding, leveren direct en indirect inkomsten op en zetten de gemeente regionaal en landelijk gezien op de kaart. Daarnaast brengen evenementen ook aandachtspunten met zich mee. Zo zijn er gevolgen voor de directe omgeving als het gaat om thema’s als geluid, parkeren en veiligheid. Ook zijn er uitdagingen rondom het duurzaam organiseren van een evenement en het vinden van voldoende vrijwilligers om een evenement draaiende te houden. Al deze thema’s worden meegenomen in het evenementenbeleid.
“Met de opbrengst van de enquête gaan we naar de gemeenteraad”, vertelt wethouder Jacques van Loevezijn. “Daarna willen we samen met de organisatoren, inwoners, omwonenden en ondernemers het gesprek aan gaan. Wij zijn met name geïnteresseerd in drie punten. Hoe zit het met de evenementen en de leefbaarheid; kan de dienstverlening vanuit de gemeente beter en hoe kunnen we de aantrekkende werking van die evenementen voor mensen van buiten de gemeente versterken? Het vervolgtraject pakken we het liefst fysiek aan. Dus niet online. Maar als mensen liever digitaal mee willen denken, zoeken we daar een oplossing voor.”
Praat mee en vul voor 18 september de online vragenlijst in op staging2.raalte.nl/vragenlijst-evenementenbeleid. Het geactualiseerde evenementenbeleid wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Beïnvloeding

Van Loevezijn is zich ervan bewust dat het coronavirus op de achtergrond de uitkomsten van de enquête kan beïnvloeden. “Maar we willen door. Het huidige beleid bestaat al sinds 2008. We zouden het natuurlijk een jaar kunnen uitstellen, maar niemand weet hoe het er dan uitziet. En ook de organisaties willen dat we ermee doorgaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.