Diploma voor avontuurlijke survivalzwemmers van WZC Wijhe

WIJHE -Onder een gekantelde boot zwemmen, met een geblindeerde duikbril naar de bodem duiken en langs een touw naar boven klimmen. Zeventien jonge avonturiers haalden onlangs hun survivaldiploma bij zwemclub WZC Wijhe.

Onder luid applaus van ouders, opa’s en oma’s werden de diploma’s door badmeester Henk van Lohuizen uitgereikt. Van Lohuizen liet daarbij weten ondanks zijn aanstaande vertrek bij zwembad de Welters vanwege zijn pensioen, actief te blijven voor de zwemclub.

In de afgelopen maanden trainden de kinderen onder leiding van Roef Hillebrand en een aantal vrijwilligers, om als kers op de taart afgelopen zaterdag het survivaldiploma in de wacht te slepen. Zes kinderen slaagden voor het diploma Survival 1, drie kinderen haalden Survival 2 en acht kinderen presteerden het om Survival 3 binnen te slepen.

“Het zonnetje scheen en alles liep gesmeerd”, vertelt Gitty Bakker die de kinderen tijdens het afzwemmen beoordeelde, samen met badmeester Henk van Lohuizen. Het tweetal keek of de uitdagende onderdelen goed werden uitgevoerd. ,,En iedereen heeft het gehaald!”, vervolgt Bakker.

De kinderen moesten bijvoorbeeld vijftien tellen onder een gekantelde boot watertrappelen, tot wel twaalf meter onder water zwemmen en met een opgeblazen broekspijp blijven drijven. Ook leerden ze om met een geblindeerde duikbril naar de bodem te duiken en aan een touw omhoog te klimmen. Met het survivaldiploma in de zak zijn de jonge zwemmers klaar om zich te kunnen redden als ze met kleren en al in het (donkere) water terecht komen. De kinderen kregen ook les in manieren om anderen te helpen die in nood zijn.

Veel vrijwilligers hielpen mee om de lessen de afgelopen maanden mogelijk te maken. Vanaf april start een nieuw seizoen met diplomazwemmen. Hoe dat er precies uit gaat zien, wordt voor de start bekend gemaakt.

Zie staging2.wzcwijhe.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.