Home / Sallandcentraal / Dickens Festijn afgelast

Dickens Festijn afgelast

DEVENTER – Het Dickens Festijn in Deventer gaat dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Evenementenbureau dEVENTer, eindverantwoordelijke en organisator van het evenement, heeft dit besluit helaas moeten nemen. Het Dickens Festijn in het Bergkwartier zou op zaterdag 19 en zondag 20 december plaatsvinden. Belangrijkste reden is dat grootschalige publieksevenementen alleen door mogen gaan als de gezondheid en veiligheid gegarandeerd kunnen worden en iedereen zich kan houden aan 1,5 meter afstand. Dat is tijdens het Dickens Festijn met duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland, honderden personages, bewoners, artiesten, koren, figuranten en deelnemers, tientallen medewerkers en vrijwilligers en het historische Bergkwartier, met haar smalle straten, niet haalbaar. Ook de jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’ in dat weekend gaan niet door. Het monumentale Bergkwartier wordt begin december dit jaar wel sfeervol versierd met kerstbomen en guirlandes in Dickens-stijl. Bovendien verschijnt dit najaar het boek ‘Deventer ademt Dickens’: een bijzonder boek op initiatief van Steffie Schoemans met 50 persoonlijke en openhartige verhalen en foto’s van personen die betrokken zijn bij het Dickens Festijn in Deventer. De organisatie richt zich nu op volgend jaar: de dertigste editie van het Dickens Festijn op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021.

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.