Coronaproof praten met Kamerleden Maurits von Martels en Daniel Koerhuis

VILSTEREN – Vanwege corona hebben de ontmoetingsuurtjes met Vechtdalpolitici Malik Azmani en Maurits von Martels een tijdje stilgelegen, maar nu er wat meer kan, hebben de heren besloten om het toch weer op te pakken. Het eerstvolgende spreekuur wordt gehouden op zaterdag 19 september van 11:00 tot 13:00 uur in Herberg De Klomp in Vilsteren. Uiteraard op veilige afstand van 1,5 meter.

Europarlementariër Malik Azmani laat zich deze eerste keer vervangen door partijgenoot en Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis. “Vanwege coronamaatregelen zit ik sinds enkele weken vast in Brussel”, vertelt hij. “Bij terugkomst zou ik aan de quarantaineplicht moeten voldoen en daarmee gaat veel kostbare tijd verloren. Ik kan er dus helaas niet bij zijn. Laten we hopen dat Brussel snel weer op groen komt. Als dat allemaal heel lang gaat duren, ga ik eerst thuis quarantaine in en dan vanuit huis werken. Maar voorlopig zit ik dus nog een tijdje in Brussel.”

In Daniel Koerhuis heeft Malik dus een vervanger gevonden. De VVD-er is geboren en getogen in het Vechtdal en woont nog altijd in Salland. “Als woordvoerder Wonen en Bouwen voor de VVD in de Tweede Kamer hoort hij graag waar wat goed gaat en wat beter kan”, vertelt Maurits von Martels. “De woningnood is hoog in ons land. Om dit op te vangen moeten we een miljoen huizen bouwen, waarvan zo’n 50.000 in Overijssel.”

Daniel heeft opgeroepen tot een landelijke Woondeal Regio Zwolle. “Deze Woondeal moet laten zien hoe, waar en wanneer we die huizen gaan bouwen”, vertelt Koerhuis. “Ik hoor daarom graag hoe het bij ons in de buurt gaat met bijvoorbeeld het vinden van bouwgrond en het krijgen van bouwvergunningen. Die 50.000 huizen hoeven natuurlijk niet alleen door nieuwbouw komen, maar kan ook door transformaties, het plaatsen van flexwoningen en het toestaan van permanente bewoning recreatiewoningen. Ik ben ook benieuwd hoe het hiermee in de praktijk gaat.” Ook over andere belangrijke zaken zoals het energiezuiniger maken van huizen hoort hij graag meer uit de praktijk.

Het eerste spreekuur sinds corona wordt gehouden in dezelfde week als Prinsjesdag. “Ook dat gaat dit jaar wat anders dan anders, maar de Troonrede wordt gewoon gehouden”, zegt Maurits von Martels. “Wij zien het spreekuur dan ook als een goed moment voor ons als regionale Kamerleden om in gesprek met u daarop een eerste reactie te kunnen geven.”

Uiteraard houden de Kamerleden zich aan de coronamaatregelen. “We gebruiken de grootste tafel die staat in De Klomp en kunnen daardoor met gemak op 1,5 meter van elkaar zitten”, verzekert Maurits von Martels. “Ook in de lounge worden de stoelen en tafels ver genoeg uit elkaar gezet om veilig te kunnen wachten. We zijn blij dat we hiermee weer verder kunnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.