Cornelis en Jantje Eilander 60 jaar getrouwd

HEINO/RAALTE – Cornelis en Jantje Eilander uit Heino vierden vorige week zondag hun 60-jarig huwelijk. Cornelis Eilander groeide op in Heino; Jantje Kloppenburg in Valthermond in Drenthe. De twee leerden elkaar kennen via een broer van Jantje die bij een boer in Heino werkte. Hij nam Cornelis wel eens mee naar huis. Nadat Cornelis een brief had gestuurd naar Jantje kregen de twee verkering. Ze trouwden op 6 september 1960. Ze gingen wonen op de boerderij van Cornelis’ ouders. Ze kregen vijf kinderen. Hun eerste kindjes, een tweeling, overleden kort na de geboorte. In 1962 werd Gerrit geboren en in 1966 volgden Jan en Joke. Cornelis en Jantje zijn inmiddels opa en oma van negen kleinkinderen, waarvan Lianne in herinnering. Het zijn nog steeds bezige, meelevende mensen. Cornelis is nog druk in de groentetuin en met het uitventen van de opbrengst daarvan en houdt een oogje in het zeil bij de koeien van Jan. Ook houdt hij het nieuws nog nauwlettend bij. Daarnaast is er ook nog tijd voor ontspanning in de vorm van dammen. Jantje is (naast de gebruikelijke huishoudelijke taken) nog druk met haken, puzzelen, koeken bakken, jam maken en kaartjes maken voor de jarigen, die zeker niet vergeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.