ChristenUnie wil fondsendag voor Provinciale Staten

REGIO – Overijssel beschikt over zes investeringsfondsen, die helpen om de regionale economie te versterken, bedrijventerreinen te herstructureren, de energietransitie te versterken of om innovatieve bedrijven kansen te geven.

De fondsen zijn bewust op afstand van de politiek georganiseerd, zodat er geen individuele besluiten over investeringen in bedrijven door de politiek plaatsvindt. Maar uiteindelijk moet er uiteraard wel verantwoording worden afgelegd over het maatschappelijk kapitaal. De ChristenUnie Overijssel vindt dat die verantwoording geen papieren werkelijkheid hoort te zijn. Daarom stelt CU-statenlid Jan Westert voor jaarlijks een fondsendag voor Provinciale Staten te organiseren, zodat we meer concreet zicht krijgen op wat de fondsen doen en betekenen voor de Overijsselse samenleving. Hij doet dat voorstel bij de behandeling van het voorstel om de fondsenstructuur te vereenvoudigen. Dat is een technisch onderwerp, maar de maatschappelijk impact van de fondsen is groot. “Die impact mag beter voor het voetlicht komen”, aldus het ChristenUnie-statenlid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.