Badmeester Henk van Lohuizen neemt afscheid van De Welters

WIJHE – Na 46 jaar trouwe dienst als badmeester heeft Henk van Lohuizen zaterdag afscheid genomen van Zwembad De Welters in Wijhe. Als zwembadicoon, die drie generaties kinderen zwemles gaf, gaat hij genieten van zijn pensioen.

Stichting Zwembad De Welters (SZW) heeft dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Henk werd bij het afsluitende diploma zwemmen voor het Zwem ABC in het zonnetje gezet. In het bijzijn van vele tientallen kinderen, die mochten afzwemmen voor hun zwemdiploma A, B of C én ouders en grootouders werd Henk bedankt voor zijn jarenlange dienstverband met de onthulling van een speciale plaquette. Ook werd wijlen Daan van Zanten, tevens jarenlang badmeester én zwembadicoon in Wijhe, postuum geëerd, in het bijzijn van zijn weduwe en dochters.
Wethouder Hans Olthof van de Gemeente Olst-Wijhe en de secretaris van SZW Wilco Roetert Steenbruggen blikten terug op het jarenlange dienstverband van beide Wijhese zwembadiconen en lieten hun dank blijken door de speciale onthulling van de plaquette, die bij de badmeesterpost wordt geplaatst. Daan van Zanten was badmeester in Wijhe (ook in het vroegere IJsselbad) van seizoen 1956 tot en met 1987. Henk van Lohuizen startte in het seizoen 1974 en zwaait dus dit seizoen, na 46 jaar trouwe dienst, af. Hij ontving namens het bestuur van SZW die ochtend tevens een zwemabonnement voor het leven.

Bijzonder

Openluchtzwembad De Welters in Wijhe sloot op zaterdag 12 september tevens haar poorten, na een ‘bijzonder’ seizoen. Desondanks kijkt de stichting met veel voldoening terug op een meer dan geslaagd zwemseizoen. Het zwembad mocht dit seizoen rekenen op ruim 32.000 bezoekers (jong en oud).

Op de foto van links naar rechts: Hans Olthof, Henk van Lohuizen en Wilco Roetert Steenbruggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.