Amicitia brengt Boerhaar samen tijdens coronaconcert

BOERHAAR – Showkorps Amicitia Boerhaar gaf afgelopen zondag na een ‘rustig’ half jaar een ‘coronaproof concert’ op het terras van Logtenberg. Het korps bracht weer een gevarieerd programma ten gehore. Het bekende ‘This Is Me’ van de bekende musical ‘The Greatest Showman’ vormde de aftrap van het ruim anderhalf uur durende concert.

Alle onderdelen van de vereniging lieten zich tijdens dit openingsnummer zien en horen. Het weer zat niet helemaal mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Toch voelde Amicitia zich genoodzaakt om het concert al na het openingsnummer tijdelijk stil te leggen vanwege de vrij hevige neerslag. Echter klaarde het plotseling weer op toen alle instrumenten en stoelen net waren afgedekt. Het concert kon hierdoor alsnog worden voortgezet. Melodieën van onder andere The Beatles en Queen vloeiden zich over de Boerhaar.
Het optreden werd door de vereniging zelf als speciaal en tegelijkertijd moeilijk beschouwd. Afgelopen juni kwam lid Wim Koekoek helaas na ruim 65 jaar lidmaatschap plotseling te overlijden. Wim bespeelde de euphonium in het orkest en was een zeer gewaardeerd lid. Dit concert diende volgens voorzitter en zoon René Koekoek als een ereconcert. Gespeeld werd dan ook het bekende ‘You Raise Me Up’, een nummer dat eveneens op de uitvaartdienst van Wim werd afgespeeld en nu met René als solist ten gehore werd gebracht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.