Alzheimer Café in De Overkant

DALFSEN – Op maandagavond 21 september is er een Alzheimer Café in Zalencentrum De Overkant. Mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden zijn van harte welkom.

Ook vrijwilligers en professionals die werken met mensen met dementie worden uitgenodigd om mee te praten en/of informatie op te halen. Het thema van deze avond is ‘Corona en (een naaste met) dementie, hoe doe jij dat?’ Om 19.30 uur start het programma (koffie/thee staat klaar vanaf 19.00 uur). De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

De periode waarin Nederland te maken kreeg met de ‘intelligente’ lockdown was voor veel mensen ingrijpend. Voor mensen met dementie en hun naasten was de impact wellicht nog groter dan voor andere mensen. Dagbesteding ging niet door, familieleden en bekenden bleven weg en de zorg vond 24 uur per dag, 7 dagen per week thuis plaats. Velen zijn zoekende geweest en een ieder heeft geprobeerd er het beste van te maken. Maar hoe ga je om met die dilemma’s’? Welke keuzes maak je? Om deze en vele andere vragen draait het Alzheimercafé op 21 september.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Algemene informatie over dementie is aanwezig op de foldertafel. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk zodat er rekeninggehouden kan worden met de indeling van de zaal. Aanmelden of meer informatie? Bel of mail Ilja Bomers (mantelzorgteam Saam Welzijn) i.bomers@saamwelzijn.nl / 06-19218070

Maatregelen

Op de avond zelf wordt gezorgd voor maatregelen die passend zijn binnen de huidige RIVM richtlijnen. Saam Welzijn zorgt voor voldoende desinfectiemiddel, mondkapjes voor wie dat wil en zo min mogelijk lopende mensen door de zaal en het gebouw. Uiteraard vraagt de organisatie bezoekers niet te komen als ze zich niet lekker voelen (verkoudheidsklachten, verminderde reuk, verhoging, benauwdheid)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.