‘We hebben het hele dorp verbonden’

Organisatie Luttenberg Top 700 dik tevreden en trots na geslaagde tweede editie

LUTTENBERG – Over de luistercijfers van Vechtdal FM beschikken ze niet, maar online hebben zevenduizend ‘bezoekers’ in totaal 25.000 keer ingelogd om de Luttenberg Top 700 te volgen. Organisatoren Raymond Veldmate, Leo Kleine Toereers en Han en Mariëlle Verhoef zijn dan ook dik tevreden en trots. “In een woord: fantastisch”, zegt Raymond. “Fenomenaal en warm”, voegt Leo toe.

De Luttenberg Top 700 werd van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus uitgezonden vanuit Elckerlyc. Vechtdal FM zorgde ervoor dat het ook allemaal in de ether terecht kwam. Daarnaast zond Vechtdal Leeft meerdere uren per dag beelden uit vanuit Luttenberg. Daartoe beschikte de organisatie over maar liefst zeven camera’s. Oud-Luttenberger Erik Hoogeboom, zelf werkzaam bij een regionale omroep, fungeerde als chef techniek. De Top 700 vormde bovendien de muzikale rode draad van het Luttenbergsfeest. De uitzendingen waren op de terrassen bij Elckerlyc, de Schoenmaker en Spoolder te volgen. De muziek? Op zijn zachtst gezegd divers. Van Slayer tot zingende non Soeur Sourire; van Bob Marley tot Ilse deLange. Metallica dat met ‘One’ de nummer 1-positie veroverde, stond er maar liefst elf keer in. Tientallen gelegenheids-DJ’s uit het dorp verzorgden de presentatie, geholpen door een team van Vechtdal FM. “We hadden elke dag een kind uit het dorp dat ook een uurtje mee mocht presenteren”, vertelt Mariëlle. “Qua leeftijd van de DJ’s ging het dus ook van 9 jaar naar 60-plus.” “Zo wilden we een zo breed mogelijk publiek bereiken”, voegt Han toe. Raymond: “Het was meer dan muziek alleen; vergeet dat niet. We hadden allerlei prijsvragen, er waren verhalen en we deden verslag van de activiteiten in de kerkweide.”

Damned Few

Hoogtepunten? Leo begint meteen over het optreden van zangeres Dion Legebeke en gitarist Michiel Jansen (allebei lid van de Haarlese band The Damned Few, drie keer in de lijst), vrijdag in de vooravond op het terras bij Elckerlyc. “Ik zat er recht voor. Geweldig! Ik moest haast een traantje laten. Ik denk dat er zo’n honderd mensen waren.” Han: “Net als twee jaar geleden, toen we dit voor het eerst hadden georganiseerd, was het weer een groei-evenement. Elke dag kregen we meer reacties, meer appjes en werd het enthousiasme groter.” Raymond: “Omdat het zo warm was, ging iedereen op het terras zitten, maar zondagavond rond negen uur kwamen jongeren zelfs van de andere terrassen in Luttenberg naar Elckerlyc toe om daar de finale mee te maken.”
De dame en heren achter de Luttenberg Top 700 organiseerden eerder dit jaar de coronathemauitzending Samen Sterk Luttenberg. Een dag lang radio vanuit Elckerlyc. Met muziek en interviews over Luttenberg(ers) in coronatijd. Han: “Dat was op 9 mei, we zijn toen binnen veertien dagen van idee tot realisatie gekomen.” Leo: “Dat had een sterk verbindend doel. En dat verbindende doel was er nu ook.” Raymond: “En dat is ook gelukt. Sommige mensen zijn nog nooit naar het Luttenbergs Feest geweest en die hebben nu voor het eerst via tv het gatgraven kunnen volgen. Mijn moeder en die van Han bijvoorbeeld. Ik denk dat we met elkaar het Luttenbergsfeest een smoel hebben gegeven. Toen ik vandaag even door het dorp fietste kreeg ik ook van alle kanten bedankjes.”

Verzoekjes

Komt er volgend jaar weer een Luttenberg Top 700? Waarschijnlijk niet. Han: “We zitten er aan te denken om het een keer per twee jaar te organiseren. Vergeet niet dat het echt een gigantische klus is. Alle muziek en clips bij elkaar zoeken, de stemmen verwerken in Excel, al het andere voorbereidingswerk; daar gaan honderden uren in zitten. We hebben wel het idee om volgend jaar weer een aantal dagen radio te maken tijdens het Luttenbergsfeest of eraan vooraf. Niemand die immers weet hoe het verder gaat met corona. Maar als we dat doen, dan wel zonder lijst. Gewoon met de mogelijkheid om verzoekjes in te dienen. Dat zou heel goed kunnen…”

Foto’s: Hennie Tijs en gastpresentatrice Femke de Haan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.