Tests met corona-app van start in regio IJsselland

REGIO – GGD IJsselland is afgelopen maandag gestart met het testen van de nieuwe corona-app CoronaMelder. De app, die mogelijk al per 1 september landelijk ingevoerd wordt, is een aanvullend middel op de RIVM-richtlijnen en het bron- en contactonderzoek in de strijd tegen het coronavirus. De GGD test de app in meerdere regio’s; ook de regio Twente. Dat betekent dat alle inwoners van Overijssel deel kunnen nemen aan de test.

In de tweede helft van augustus spreekt de Tweede Kamer zich uit over CoronaMelder. Gebruik van de app wordt optioneel (dus niet verplicht). Door de app moeten meer mensen in korte tijd bericht krijgen dat ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Dit kan een bekende zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand bij wie ze in de buurt zaten in het openbaar vervoer (en die ook de app op zijn of haar telefoon had staan). Hierdoor bereikt CoronaMelder, ter aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD, ook mensen die een besmet persoon niet kent of zich herinnert. Doordat al die mensen zich eerder kunnen laten testen, wordt de kans op verdere verspreiding van het virus beperkt.
Rianne van den Berg, Directeur Publieke Gezondheid GGD IJsselland: “Om de effectiviteit van CoronaMelder in de praktijk te testen, is het belangrijk dat meerdere GGD’en hieraan meewerken en wij sluiten daar graag bij aan. Ik vraag iedereen erover na te denken de app te downloaden en mee te werken aan deze praktijktest.”

Weetjes

CoronaMelder werkt volgens de GGD met bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). “De app weet dus niet waar je bent en kan je niet volgen. In de app vul je geen persoonsgegevens zoals je naam of telefoonnummer in. CoronaMelder geeft geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt.” Lees meer over CoronaMelder op coronamelder.nl of rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.