Syntus breidt dienstregeling uit

REGIO – Sinds 16 augustus rijdt een groot aantal van de buslijnen van Syntus Overijssel weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er enkele die volgens een aangepaste vakantiedienstregeling blijven rijden, eventueel met extra ritten. Ook houdt Syntus Overijssel (onderdeel van Keolis Nederland) in verband met corona extra bussen stand-by, die in het geval van drukte ingezet kunnen worden. Deze dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.

De dienstregeling van de scholierenlijnen en enkele buslijnen die langs scholen rijden, is nu ook meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in de bussen. Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt. Vermijd (indien mogelijk) drukke (spits)tijden en geef elkaar de ruimte.
Meer informatie over de dienstregeling is te vinden op staging2.keolis.nl. Syntus adviseert om de reis vooraf te plannen via https://reizen.keolis.nl/nl/overijssel/reisplanner of 9292.nl.
Binnenkort mogen de reizigers overigens weer via de voordeur van de bus instappen. Volgens Syntus blijk namelijk uit onderzoek van TNO dat de plaatsing van plastic kuchschermen in bussen en trams voor de chauffeurs veiliger is dan een gesloten voordeur. Het duurt nog wel even voordat de schermen in elke bus zijn geplaatst.

Buurtbussen nog niet

Hoewel de normale dienstregeling voor busvervoer weer van start gaat, geldt dat niet voor de 27 buurtbuslijnen in Gelderland en Overijssel, die onder Keolis vallen. In Salland en het Vechtdal rijden normaal gesproken twaalf buurtbussen rond. De buurtbussen kunnen nog niet rijden, omdat er volgens Keolis nog geen goede manier is gevonden om de buurtbussen coronaproof te maken. De ventilatie in de buurtbussen is onvoldoende om de gezondheid en veiligheid van de chauffeurs en reizigers te waarborgen. Keolis wil eerst nog nader onderzoek doen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.