Sukerbietenfeest met aangepast programma

LEMELERVELD – De organisatie van het Sukerbietenfeest in Lemelerveld heeft op de valreep het groene licht gekregen. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus vindt een aangepast programma met verschillende activiteiten voor jong en oud plaats in het dorp. “Op de braderie na zijn eigenlijk alle activiteiten gericht op de inwoners van Lemelerveld”, vertelt de organisatie. “De plannen hadden we al langer, maar we wilden wel wachten op de eventuele aanvullende eisen vanuit de Veiligheidsregio. We hadden al een duidelijk coronaplan en de Veiligheidsregio is dus akkoord.”

Alle horecavoorzieningen zijn rondom Café Reimink en de plaatselijke horeca. Het Kroonplein voor en de parkeerplaats achter Café Reimink worden omgetoverd tot terrassen. Op het Kroonplein is reserveren niet nodig en kun je, mits er plek is, rustig plaats nemen om een drankje te bestellen. Het parkeerplaatsterras is niet vrij toegankelijk, hier is het alleen toegestaan plaats te nemen als je hebt deelgenomen aan/bent ingeschreven voor een activiteit.

Het programma begint vrijdagochtend om 10.00 uur met het Ten Broeke Beachvolleybaltoernooi. In de herenprestatie poule zijn nog enkele plekken beschikbaar, alle andere poules zijn vol. Het Kroonpleinterras is vanaf 13.00 uur geopend. Voor Zwakie’s Pubquiz, vrijdagavond om 19.30 uur, waren de zestig beschikbare tafels al binnen enkele uren vol geboekt.

Zaterdag om 9.00 uur gaat het programma verder met de Kindermorgen voor de basisschooljeugd. Bij een koel en verfrissend Zwembad Natuurlijk Heidepark zijn er activiteiten met sport, spel en water. De deelnamekosten bedragen 2 euro. Opgeven is niet nodig. Neem zwemkleding en een handdoek mee. Na afloop van het programma mogen de kinderen zonder extra kosten nog even doorzwemmen. Ondertussen start om 10.00 uur de braderie in de Dorpsstraat en gaat het terras open. Op het evenemententerrein worden de volleybalnetten ingewisseld voor doelen voor het Auto van Ewijk/LHC Beachhandbal. Daar vindt ook een jeu-de-boulestoernooi plaats. Het programma krijgt die avond vanaf 20.00 uur een vervolg met de Sukerbieten Bingo. Zowel voor het beachhandbal als voor de bingo is aanmelden niet meer mogelijk, voor het de jeu-de-boulestoernooi zijn nog wel plekken beschikbaar.

Zondag om 12.00 uur start de Catering Raymond de Haan Picknick. Er is keuze tussen de doe het zelf-versie en het verzorgde arrangement. Informatie en opgave via sukerbietenfeest.nl. Om 13.00 uur begint de Blitsspul Spelletjesmiddag. Lekker op een terrasje aan tafel spelletjes spelen.

Maatregelen

“Wij doen onze uiterste best om de bezoekers zoveel mogelijk te laten genieten van het Sukerbietenfeest”, zo meldt de organisatie. “Er zijn tal van maatregelen waar we ons aan moeten houden en we willen als organisatie dan ook een beroep op iedereen doen om de regels of instructies van de organisatie na te leven. Alleen met elkaar zorgen we er voor dat het een super gezellig weekend kan worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.