Stichting IJsselhoeven op zoek naar sporen van weleer

REGIO – De afgelopen periode is een groep vrijwilligers van Stichting IJsselhoeven op zoek geweest naar sporen van landbouwmechanisatie die heden ten dage nog op, aan of in boerderijen in de IJsselvallei zichtbaar zijn. Een heel aantal van die sporen uit het verleden is inmiddels vastgelegd in foto’s en verhalen.

Maar de werkgroep wil meer. Daarom heeft IJsselhoeven hulp nodig van mensen in de streek. Zo is de werkgroep op zoek naar boerderijen waar nog appelschuren te vinden zijn. Ook tips over nog aanwezige aardappel- en bietenkelders zijn van harte welkom. “Verder zou het heel mooi zijn als er nog ergens een zogenaamde eestvloer ligt: een vloer met kleine gaatjes, waaronder gestookt werd om zo hete lucht door de vloer te blazen waardoor het graan/mout gedroogd werd. Verder zijn alle tips over verwerking en opslag van graan op boerderijen en wat daarvan nog zichtbaar is van harte welkom”, zo laat de werkgroep weten. Ook plekken waar nog intacte mestvaalten tussen twee schuren op het erf te zien zijn willen de vrijwilligers graag fotograferen. Alle tips over andere landbouwmechanisatiesporen op boerderijen zijn vanzelfsprekend van harte welkom. Mail daarvoor naar riabroekhuis@ijsselhoeven.nl. Zie verder staging2.ijsselhoeven.nl.

Foto: Harry Keizer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.