Snelheidsverlaging levert huizen op in Overijssel

ZWOLLE – In de provincie Overijssel gaan de eerste grotere woningbouwprojecten weer van start. Het gaat om drie projecten met in totaal een kleine 380 woningen: Geertruidentuin in Deventer, Vlierlanden fase 2 in Ommen en een project in Belt Schutsloot.

Door de snelheidsverlaging voor wegverkeer naar 100 kilometer van maart jongstleden is er stikstofruimte ontstaan voor nieuwe woningbouw. Als gevolg daarvan kunnen de drie genoemde bouwprojecten in Overijssel verder. De provincie Overijssel is nu druk bezig met het inrichten van het proces van vergunningverlening om kort na de bouwvakvakantie vooruitzichten te geven wanneer weer kan worden begonnen met de werkzaamheden. Gedeputeerde Monique Van Haaf van Wonen en Ruimte: “Een mooie impuls voor de woningbouw in onze provincie. Niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook belangrijk om de woningnood op veel plekken in de provincie aan te pakken.”
De provincie Overijssel blijft in gesprek met al haar gemeenten over hoe de diverse woningbouwprojecten te herstarten of mogelijk te maken. Veel kleinere woningbouwprojecten zijn inmiddels al weer opgestart. Dat kan onder andere door gebruik te maken van een relatief eenvoudige procedure, de ecologische toets. Daar mag je gebruik van maken op het moment dat er sprake is van een beperkte en tijdelijke uitstoot van stikstof. Uitbreiding van bedrijvigheid is ook mogelijk door slimme technologie toe te passen waardoor er geen extra stikstofbelasting voor de omgeving ontstaat (intern salderen). Voor delen van de nieuwbouwlocatie Stadshagen bij Zwolle moet nog verder onderzocht worden op welke manier aan de stikstofeisen voldaan kan worden.

Meer informatie? Kijk op staging2.overijssel.nl/stikstof

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.