Scholen gaan weer beginnen: ‘Laten we ervoor zorgen dat de ochtendspits verdwijnt’

REGIO – De komende weken gaan de scholen in Oost-Nederland weer van start. Onderzoek heeft uitgewezen dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie een opvallende piek is in het aantal ongevallen waar fietsende scholieren bij betrokken zijn.

Veilig Verkeer Nederland roept werkend Nederland op om vanaf de start van het nieuwe schooljaar zoveel mogelijk thuis te werken en te reizen buiten de ochtendspits. Volgens Veilig Verkeer Nederland kunnen kinderen deze periode gebruiken om te wennen aan hun nieuwe schoolroute, die zij vaak voor het eerst zelfstandig fietsen. Minister Cora van Nieuwenhuizen van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderstreept de oproep van Veilig Verkeer Nederland om zoveel mogelijk de ochtendspits te vermijden.

Uit de ‘Flitspeiling 2020’ van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat een combinatie van half thuis werken en half op kantoor werken door bijna de helft van de Nederlanders ideaal wordt gevonden. Volgens VVN-directeur Evert-Jan Hulshof kan deze uitkomst voor meer veiligheid zorgen bij fietsende scholieren. “Zo beperken we de verkeersdrukte. Door de ochtendspits zo goed als uit te bannen bieden we scholieren de ruimte om veilig naar school te gaan. Bovendien geeft dit voor ouders de ruimte om jonge kinderen te voet of op de fiets te begeleiden naar school.”

 

1 REACTIE

  1. Ochtendspits wordt deels veroorzaakt door ouders die de kinderen met de auto naar school brengen. Omdat ze te belazerd zijn om te fietsen. Ik zie het iedere ochtend (buiten de vakanties om natuurlijk).
    Een paar kilometer is al de reden om niet te hoeven fietsen. sigh, we worden oud…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.