Praxis vertrekt uit Raalte Plaza

RAALTE – De Praxis in Raalte sluit na 29 augustus de deuren. Raalte Plaza, het pand dat onderdak biedt aan Praxis, Woonstudio Raalte en de Welkoop, is namelijk vorig jaar verkocht en de nieuwe eigenaar en Praxis konden het niet eens worden over een nieuwe huurovereenkomst. “De nieuwe eigenaar wil alleen de huur conform contract verlengen met vijf jaar, vandaar dat we hebben besloten om de huurovereenkomst van Praxis Raalte op te zeggen”, zo laat Praxis desgevraagd weten. Alle medewerkers van de doe-het-zelfzaak met een contract worden herplaatst in andere Praxis-vestigingen. Praxis zegt het besluit al in oktober vorig jaar genomen te hebben. Ton Groot Beumer, die eerder de eigenaar van Raalte Plaza was, had het pand daarvoor verkocht aan een, volgens eigen zeggen, Franse onderneming. De nieuwe eigenaar laat via Groot Beumer weten dat het pand na 31 december 2020 opnieuw te huur wordt aangeboden. Daarbij wordt gedacht aan bedrijven die in de woninginrichtingmarkt opereren. Denk aan keukens, sanitair et cetera.