Praxis vertrekt uit Raalte Plaza

RAALTE – De Praxis in Raalte sluit na 29 augustus de deuren. Raalte Plaza, het pand dat onderdak biedt aan Praxis, Woonstudio Raalte en de Welkoop, is namelijk vorig jaar verkocht en de nieuwe eigenaar en Praxis konden het niet eens worden over een nieuwe huurovereenkomst. “De nieuwe eigenaar wil alleen de huur conform contract verlengen met vijf jaar, vandaar dat we hebben besloten om de huurovereenkomst van Praxis Raalte op te zeggen”, zo laat Praxis desgevraagd weten. Alle medewerkers van de doe-het-zelfzaak met een contract worden herplaatst in andere Praxis-vestigingen. Praxis zegt het besluit al in oktober vorig jaar genomen te hebben. Ton Groot Beumer, die eerder de eigenaar van Raalte Plaza was, had het pand daarvoor verkocht aan een, volgens eigen zeggen, Franse onderneming. De nieuwe eigenaar laat via Groot Beumer weten dat het pand na 31 december 2020 opnieuw te huur wordt aangeboden. Daarbij wordt gedacht aan bedrijven die in de woninginrichtingmarkt opereren. Denk aan keukens, sanitair et cetera.

11 REACTIES

   • Weet ik, om de een of andere reden heeft Nederland hier een afwijkend beleid in tov de rest van Europa. Moet zeggen, in Raalte kan ik het me voorstellen. Er is voldoende parkeergelegenheid. Maar persoonlijk liever nu dan straks al die grootgrutters hup naar het industrieterrein.

  • We willen met de Lidls en Aldi’s goedkoop winkelen. Maar besef dat ze alleen Duitse zuivel, Duitse groenten en Duits vlees verkopen. Zijn Nederlandse boeren niet blij mee….
   Voor de mensen die weinig constructie in te besteden hebben zullen de Duitse reuzen welkom zijn. Als we meer willen betalen voor Nederlandse producten bij Nederlandse winkels komen de minima er bekaaid af en zullen we in een eindeloze subsidie- en bijstandstroom terecht komen.
   Dus wie oplossing heeft, laat die zich melden voordat we roepen om Duitse winkels.

 1. wordt Gamma toch wel eenzaam in raalte.
  eerst maar eens goed kijken wat waar kost, wordt ik misschien wel klant bij praxis in Nijverdal.

  • Heino is te ver weg. Ik wil een kleine ijzer/hout/hobby winkel in het centrum. Net als vroegah. Mag best iets duurder zijn. Want die Action kwaliteit is duurkoop wat betreft gereedschap en verwant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.