Orbea Stoppelveldrit door Gelderse IJsselvallei

HEINO/RAALTE – Fietstoerclub Heikera uit Heino/Raalte houdt zondag 23 augustus de 45-ste editie van de Orbea Stoppelveld-rit vanuit Raalte. Er zijn vier bepijlde routes van 40, 60, 100 en 150 kilometer. Heikera neemt diverse hygiënemaatregelen om de tocht goed en veilig te laten verlopen. Zo wordt deelnemers gevraagd om zich (bij voorkeur) vooraf in te schrijven.

Alle routes zijn opnieuw samengesteld. De routes van 60, 100 en 150 km gaan door het rustieke weteringenlandschap van de Gelderse IJsselvallei. Fietsers gaan via het Wijheseveer langs onder meer de Terwoldse, Twentsche en de Groote Wetering. De tocht van 60 km gaat via Deventer en Diepenveen weer terug naar Raalte. De route van 100 km passeert plaatsen als De Vecht, Teuge, Twello en Loo-Bathmen. De langste tocht, 150 km (alleen op gps beschikbaar) doorkruist de gehele Gelderse IJsselvallei tussen Hattem en Zutphen. De route van 40 km voert door het Sallandse weteringenlandschap in Wijhe en Olst. Halverwege alle routes kunnen de fietsers aanleggen bij horeca voor bijvoorbeeld koffie met appelgebak. Overigens komen alle routes her en der langs stoppelvelden, waar net het graan is binnengehaald.
Startpunt is Pannenkoekenrestaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte. Daar staan ook na afloop een hapje en drankje klaar. De deelnemers kunnen vertrekken tussen 8.00 en 11.30 uur (100 en 150 km) of tussen 9.00 en 11.30 uur (40 en 60 km). Deelname kost 6,50 euro voor NTFU-leden, niet-leden betalen 8,50 euro. Dat is inclusief het hapje en drankje en het kaartje voor de veerpont. De deelname kan met pin worden betaald.

Vooraf

FTC Heikera neemt de coronamaatregelen in acht. Dat betekent dat bij de inschrijving en overvaart met de pont de 1,5 meter wordt gerespecteerd. Ook is er aandacht voor hygiëne en desinfectie. Om het inschrijven zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt NTFU-leden gevraagd om zich via staging2.heikera.nl vooraf in te schrijven. Niet-NTFU-leden kunnen vooraf een kaartje kopen bij Pannenkoekenrestaurant Laurel’s. Dat kan op maandag en donderdag tussen 15.00 en 16.00 uur en 20.30 en 22.00 uur, woensdag tussen 15.00 en 16.00 uur en zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor meer informatie zie staging2.heikera.nl of neem contact op met toerleider John Ruiter, mob. 06 50 85 99 60 of e-mail johnruiter@ziggo.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.