OpStap op de Lemelerberg

LEMELE – Op donderdagavond 6 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Natuurgids Bram Jongsma geeft onderweg uitleg over de flora en fauna en vertelt meer over het ontstaan van de Lemelerberg. De wandeling duurt zo’n twee, tot twee en een half uur. Er kunnen maximaal negen deelnemers meewandelen. Vanaf verschillende punten zijn diverse vergezichten te bewonderen. Bij helder weer is in het westen Zwolle te zien en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en de boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers.
De wandeling start bij het restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere twaalf Landschappen, nemen gratis deel op vertoon van hun pas. Zie verder staging2.landschapoverijssel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.