‘Laat Raalte geel kleuren!’

REGIO – Dat Stöppelhaene niet doorgaat is inmiddels wel bekend, maar dat betekent niet dat het oogstfeest ongemerkt voorbij hoeft te gaan. Paul Wittenhorst, voorzitter van Stichting Stöppelhaene, roept dan ook alle Raaltenaren op om Raalte geel te laten kleuren. “Stöppelhaene is een feest van verbinding, een feest wat we al jaren samen vieren. Ook dit jaar, maar dan net even anders. We riepen heel Raalte op om het feest thuis te vieren. Hoe mooi is het als dan ook heel Raalte geel kleurt? Dus laat zien dat jij Stöppelhaene viert. Hang de Stöppelhaenevlag uit in het laatste weekend van augustus!”

Om thuis Stöppelhaene op een unieke wijze te vieren, konden Stöppelhaenevierders een heuse Stöppelbox kopen met allerlei attributen en lekkers om een goed feestje te bouwen. “De verkoop van de Stöppelbox is een onverwacht succes. We hebben maar liefst 500 boxen verkocht! Dat zijn 500 feestjes, dat vinden wij echt fantastisch”, aldus Wittenhorst.

Houd rekening met elkaar

De persconferentie van vorige week heeft de plannen voor het feestje thuis misschien een beetje veranderd, maar Stöppelhaene 2020 vieren kan nog steeds. Het bestuur vraagt alle Stöppelhaenevierders wel om echt rekening te houden met de nieuwe maatregel. “Vier jouw feestje veilig, thuis, in kleine kring en op 1,5 meter afstand van elkaar. We vinden het belangrijk dat iedereen gezond blijft! Ook met een klein clubje kun je veel lawaai maken, dus misschien is het handig om de buren even te informeren over jouw geplande feestje”, sluit Wittenhorst met een glimlach af.

Nog geen Stöppelhaenevlag of vlaggetjes in huis? De vlaggen zijn te koop bij de Gamma en Welkoop in Raalte. De kleine vlaggetjes zijn momenteel uitverkocht, maar liggen vanaf 25 augustus weer in de winkel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.