Keolis verliest definitief busvervoer IJssel-Vecht

REGIO – Vervoerder Keolis verliest definitief de aanbesteding voor het busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Dat maakte de provincie vanmiddag bekend. Keolis kreeg na de uitspraak begin juli de kans om bezwaar aan te tekenen. Acties van het Keolis-personeel, de vakbonden en ondernemingsraden hebben de Statenleden niet op andere gedachten gebracht.

De provincie wil voorkomen dat er vanaf december geen bussen meer rijden. Daarom wordt er een noodconcessie opgezet. Aan de huidige vervoerders wordt gevraagd of zij voor maximaal twee jaar op het traject willen blijven rijden.

Arriva, Conexxion en EBS -die alle drie ook meededen aan de concessie- kunnen opnieuw een bod doen.

 

 

1 REACTIE

  1. Janneke snapt het niet zo goed.
    Er zal best iets met side letters zijn “geregeld”over leveringsgaranties, van buurtbussen en accupakketten. Maar dat is toch een zaak tussen Keolis en de betreffende leveranciers ?
    Wanneer er daarin iets mis zou gaan, kan de provincie toch gewoon bij Keolis aankloppen voor eventuele schade ?
    En ja, het mag misschien niet, maar ik vind dit wel een heel erg overdadige strafmaatregel, die ons/ de provincie dan ook nog eens miljoenen extra gaat kosten. Ik geef u nu alvast op een briefje dat een volgende aanbesteding vele miljoenen hoger uitvalt en/of veel slechtere vervoersprestaties oplevert.
    Is het dat dan alllemaal waard, meneer Boerman ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.