Home / Sallandcentraal / In de rij voor een perenboom

In de rij voor een perenboom

HOONHORST – De actie van PB Hoonhorst om vijfhonderd perenbomen weg te geven was een groot succes. Afgelopen zaterdag kon iedereen een perenboom ophalen. De actie zou duren van 9.00 tot 12.00 uur, maar om kwart voor negen stond er al een lange rij auto’s voor het ophaaladres aan de Blauwedijk. Rond half tien waren de bomen al weg. Volgens PB Hoonhorst gingen honderd automobilisten met lege handen naar huis. De geïnteresseerden kwamen niet alleen uit Hoonhorst, maar ook uit Zwolle, Heino en Dalfsen. PB Hoonhorst had de vijfhonderd perenbomen geregeld bij een kweker uit Terwolde die de koelruimtes vrij moest maken en deze bomen niet meer in de buitenlandse handel wilde brengen. Met de actie haakte PB Hoonhorst aan bij het initiatief van Stichting MeerBomen.nl om dit jaar een miljoen bomen te planten.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.