Hoonhorster Zomerfeest: toch nog eventjes eruit

HOONHORST – Een aantal verenigingen en stichtingen in Hoonhorst presenteert op zondag 30 augustus eenmalig het Hoonhorster Zomerfeest. Op het programma staan een braderie met kleedjesmarkt, livemuziek op het terras en diverse speelmogelijkheden voor kinderen (springkussen, stormbaan en pannakooi). Het programma duurt van 14.00 tot 21.00 uur (de braderie sluit om 18.00 uur). De hoofdingang van het terrein (het dorpsplein) is te vinden aan de Lage Weide (bij de kruising met De Weitjes en de Tempelhof).

De organisatie van het Hoonhorster Zomerfeest bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Duurzaam Hoonhorst, Stichting Molen Fakkert, de Hoonhakkers, de Oranjevereniging, Kachel FM en het Sproeifeest. De laatste vier partijen moesten allemaal in verband met het coronavirus hun geplande activiteiten annuleren en zochten een alternatief om aan het einde van de zomer toch nog een feestje te kunnen houden. “We realiseren ons dat het lijkt dat we tegen de stroom in roeien”, zo vertelt Anthony Voets, namens de organisatie. “Het feest vindt plaats in een tijd dat de zorgen om corona toenemen. Het is juist omdat corona er is dat we graag willen dat het dorp, na alle annuleringen van de bekende feesten deze zomer, nog eenmaal deze nazomer veilig bij elkaar kan komen om elkaar te ontmoeten onder vrolijke omstandigheden. Dat is tevens de reden dat we het feest buiten houden en niet binnen. Want binnen zorgt voor de grootste risico’s in relatie tot corona.”
Uiteraard neemt de organisatie haar verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid van de bezoekers. “We doen er alles aan om te zorgen dat mensen zich veilig kunnen bewegen op de braderie en terras”, vertelt Voets. “Er zijn duidelijk aangegeven looprichtingen en wachtplaatsen met cirkels om op veilige afstand even te wachten op een drankje of een spelend kind. Daarnaast helpen onze vrijwilligers iedereen om te zorgen dat het feest veilig maar vooral ook gezellig verloopt. Wij hebben alles gedaan om te zorgen voor vermaak, gezelligheid en een beetje drinken. De bezoekers bepalen echter zelf of er onveilige situaties ontstaan. Als iedereen afstand houdt tot anderen en de instructies van onze vrijwilligers opvolgt, staat iedereen een gezellige middag te wachten op een hopelijk zonovergoten dorpsplein.”

Het feest is in eerste instantie gericht op alle inwoners van Hoonhorst met buitengebied. De organisatie vraagt om op de fiets te komen. Mochten de landelijke richtlijnen omtrent het coronavirus veranderen, kan het zijn dat het feest wordt afgelast. Dat zal dan zo snel mogelijk worden gecommuniceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.