Gewoon Carolien: Investeren in…

Investeren in aandelen? Of iets anders? Wat kunnen wij ons druk maken over geld, over ons huis en over ons pensioen! Natuurlijk het zijn belangrijke kwesties, maar wat levert het ons op? We maken ons er druk over en kunnen er niets aan doen. Soms zijn we er ook op een verkeerde manier mee bezig.

Mijn passie is om te investeren in gezondheid. Natuurlijk in mijn eigen gezondheid, maar ook in die van anderen. Onder gezondheid versta ik; je prettig voelen, energie hebben om fijne dingen te ondernemen en fijne relaties te hebben met anderen. Met andere woorden: lekker in je vel zitten. En dan is het helemaal niet erg dat je zo nu en dan wat pijntjes hebt. Het gevaar is dat pijn in je leven gaat overheersen en je vanuit angst allerlei scenario’s in je hoofd haalt.

‘Misschien heb ik wel iets onder de leden.’ Door je angst krijg je nog meer pijn en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Dan breekt het moment aan dat er een diepte-investering gemaakt moet worden. Je ongerustheid kun je het beste wegnemen door naar een arts of therapeut te gaan. In elk geval naar iemand die je vertrouwt in zijn of haar deskundigheid en die je helpt om je onrust weg te nemen door erachter te komen wat er aan de hand is. Als je weet wat het is, dan kost het vaak al wat minder energie.

Investeren is ook kritisch kijken naar je levensstijl. Je gezondheid kun je veranderen door wat simpele veranderingen in je levensstijl. Met name in het veranderen van verslavende gewoontes als roken, overmatig gebruik van alcohol, drugs, cafeïne, frisdranken en extreem lijnen. Al dat soort dingen kunnen de oorzaak zijn dat je niet lekker in je lichaam zit, ook al lijkt de eerste kick van het middel je gelukkig te maken. Nog meer factoren kunnen van negatieve rol spelen bij je gezondheid zoals te weinig bewegen, binnen zitten met te weinig zonlicht of een zittende levensstijl er op na houden. Ga wandelen, joggen, dansen of fietsen. Doe iets wat je prettig vindt, wat bij je past. Ben je graag met iemand samen of sport je graag alleen? Anders maakt het niet gezond.

Nog meer adviezen: eet lekker gezond en vooral; geniet van wat je eet. Drink voldoende water, want water is van vitaal belang voor bijna iedere functie die het lichaam vervult. Neem de tijd voor jezelf en kijk wat je elke dag nodig hebt om je fijn te voelen. Met andere woorden: zorg goed voor jezelf. Het lijkt een open deur, maar toch is het een belangrijke investering. Als je in het aandeel ‘gezondheid’ je investering doet, gaat dit zeker wat opleveren.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.