Gemeenteraad akkoord met budget voor beveiliging spoorwegovergang Oude Allee

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van €187.500 om de onbewaakte spoorwegovergang in de Oude Allee om te bouwen tot een bewaakte overgang. “Met dit besluit van de gemeenteraad blijft het geliefde wandelrondje behouden en kunnen zowel landbouwvoertuigen als huldiensten gebruik blijven maken van de overgang”, zegt wethouder Blind. “Het duurt nog even voordat de schop in de grond gaat, maar het is nu in elk geval zeker dat de overgang open blijft én veiliger wordt.”

Het college besloot al eind 2018 om 25% van de kosten voor de beveiliging van de spoorwegovergang beschikbaar te stellen. Het resterende bedrag wordt betaald door het Rijk en de provincie. ProRail gaf bij de gemeente aan dat de kosten voor de beveiliging van een spoorweg fors hoger zijn dan destijds begroot. De gemeenteraad nam nu versneld een besluit om de bijdrage voor de gemeente gelijk te houden.

ProRail voert de werkzaamheden in 2022 tegelijkertijd uit met het bouwen van een nieuw regelstation en het verwijderen van het derde spoor bij het station in Olst. Dankzij een efficiënte aanbesteding van de drie projecten kan ProRail de kosten voor de gemeente relatief laag houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.