Gemeente Olst-Wijhe stelt geld beschikbaar voor bewaakte spoorwegovergang

WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe stelt 187.500 euro beschikbaar om de onbewaakte spoorwegovergang in de Oude Allee om te bouwen tot een bewaakte spoorwegovergang. Deze overgang wordt dagelijks gebruikt door landbouwvoertuigen. Bij een sluiting van de overgang zouden deze voertuigen ver om moeten rijden. Dit vindt de gemeente niet gewenst en dus wordt gekozen voor een andere oplossing.

Het college besloot eind 2018 om 25 procent van de kosten voor de beveiliging van de spoorwegovergang beschikbaar te stellen. Het overige deel wordt betaald door het Rijk en de provincie. Het voorstel wordt in de raadsvergadering van 24 augustus besproken. Als de gemeente voor 1 september akkoord geeft, blijft de bijdrage voor de gemeente gelijk, omdat ProRail de werkzaamheden in de Oude Allee dan kan combineren met de bouw van een nieuw regelstation en de verwijdering van het derde spoor bij het station in Olst. Hierdoor kan ProRail de werkzaamheden efficiënt aanbesteden. ProRail wil in september 2020 starten met de voorbereidingen van deze werkzaamheden. De uitvoering zal plaatsvinden in 2022.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.