Home / Sallandcentraal / Geen geld naar Overijsselse theatergroepen

Geen geld naar Overijsselse theatergroepen

REGIO – “Onbegrijpelijk, onaanvaardbaar en volkomen krom”, zo bestempelen SP, PvdA en CDA het voornemen van Fonds Podiumkunsten om de komende jaren geen subsidie te verstrekken aan Overijsselse muziek- en toneelgezelschappen. Het Fonds Podiumkunsten verdeelt de komende vier jaar 21 miljoen euro subsidie. De Randstad gaat er met 88 procent van het bedrag vandoor.

“Het motto van het Cultuurbeleid van deze minister lijkt niet ‘Cultuur voor iedereen’, maar ‘Cultuur voor iedereen in de Randstad’”, schrijven de Overijsselse partijen.“Elf Overijsselse theatergroepen hebben een aanvraag gedaan. Niet één daarvan is gehonoreerd. Het gaat er bij ons echt niet in dat dat redelijk of billijk is. Er lijkt echt nul aandacht te zijn voor de kwaliteit dat Overijssel in huis heeft.” De partijen willen dat de provincie protest aantekent bij minister Van Engelshoven. Bovendien moet Overijssel volgens de partijen samen met andere provincies optrekken om een betere regionale spreiding van subsidies voor elkaar te krijgen. De Tweede Kamer moet zich nog uitspreken over de verdeling van de subsidies.

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Belangstelling voor streekproducten flink gegroeid sinds maart

HAARLE – Pluimveehoudster Jolanda Kieftenbeld merkte het al eerder; sinds in maart de coronacrisis uitbrak, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.