Geen geld naar Overijsselse theatergroepen: “Onbegrijpelijk, onaanvaardbaar en volkomen krom!”

REGIO – “Onbegrijpelijk, onaanvaardbaar en volkomen krom”, zo bestempelen SP, PvdA en CDA het voornemen van Fonds Podiumkunsten om de komende jaren geen subsidie te verstrekken aan Overijsselse muziek- en toneelgezelschappen. Het Fonds Podiumkunsten verdeelt de komende vier jaar 21 miljoen euro subsidie. De Randstad gaat er met 88 procent van het bedrag vandoor.

“Het motto van het Cultuurbeleid van deze minister lijkt niet ‘Cultuur voor iedereen’, maar ‘Cultuur voor iedereen in de Randstad’”, schrijven de Overijsselse partijen.“Elf Overijsselse theatergroepen hebben een aanvraag gedaan. Niet één daarvan is gehonoreerd. Het gaat er bij ons echt niet in dat dat redelijk of billijk is. Er lijkt echt nul aandacht te zijn voor de kwaliteit dat Overijssel in huis heeft.”

De partijen willen dat de provincie protest aantekent bij minister Van Engelshoven. Bovendien moet Overijssel volgens de partijen samen met andere provincies optrekken om een betere regionale spreiding van subsidies voor elkaar te krijgen. De Tweede Kamer moet zich nog uitspreken over de verdeling van de subsidies.

6 REACTIES

  1. Eens te meer het bewijs dat het noordoosten van Nederland zwaar achtergesteld wordt. We kenden dit al van de infrastructuur (N35, N36 en N50 en de overwegend enkelsporige spoorlijnen) En de Groningers van boven de gasbellen zijn helemaal slecht af. Mogelijke oplossing: Alleen nog maar op lokale partijen stemmen, die dan wel tot samenwerking moeten komen voor provinciale, landelijke en EU verkiezingen. Dit bestaat al maar moet verder uitgebouwd worden. Er zijn zeker lokale en provinciale politici van landelijke partijen die echt hun nek uitsteken maar we moeten tot de conclusie komen dat hun invloed in Den Haag ernstig tekortschiet.

  2. De cultuur subsidie is landelijk gezien tien jaar geleden al uitgekleed door onze helden in den Haag. Dat de randstad toch nog wat meer krijgt dan de rest van het land is extra pijnlijk. Maar, we hebben onze helden zelf gekozen. Een volk krijgt de regering die het verdient. De Nederlandse kiezer wil blijkbaar dat kunst/cultuur zichzelf bedruipt. Zo zal er nooit iets nieuws ontdekt worden. Triest, want als er ooit teruggekeken gaat worden zal men zich afvragen hoe het ooit zover heeft kunnen komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.