Gatgraven met hoge temperaturen

LUTTENBERG – Op zaterdag 8 augustus was het weer tijd voor het jaarlijks terugkerende gatgraven tijdens het Luttenbergsfeest. Het Luttenbergsfeest kon in verband met het coronavirus in een aangepaste vorm doorgaan.

De organisatie heeft er alles aangedaan om de verschillende onderdelen, waaronder het gatgraven, veilig te laten verlopen. Bezoekers werden via speciale looppaden naar hun plek gestuurd en ditzelfde gold voor de deelnemers. Vooraf opgeven was noodzakelijk, zodat er een inschatting gemaakt kon worden van het aantal deelnemers.

Naast de maatregelen rondom het coronavirus kwam ook de extreme hitte om de hoek kijken. In goed overleg met EHBO en de deelnemers, heeft de organisatie uiteindelijk besloten om het gatgraven in een iets andere vorm door te laten gaan. Normaal gesproken duurt het gatgraven tien minuten en wordt de graver na vijf minuten ondersteund door een helper, die zorgt voor het verwijderen van zand rondom het gat. Dit jaar is er in verband met de hitte voor gekozen om na tien minuten een kleine pauze in te lassen. Deelnemers werden voorzien van water en verkoeling in de vorm van natte sponzen. Na de pauze werden de laatste tien minuten uitgegraven.

Ondanks de hitte streden er dit jaar toch een kleine 30 teams om de gouden schop. De winnaars van dit jaar zijn: Cas Rensen en Patrick Veldman met een diepte van 2.35m. Bij de vrouwen wonnen Inge Lugtenberg en Marielle Kelder met een diepte van 1.46m. Voor andere uitslagen zie staging2.luttenbergsfeest.nl.

Foto: Annet van Raalten

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.