Energieloket Raalte: extra subsidie voor duurzame maatregelen

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte die van plan zijn om binnenkort hun dak, vloer of ramen te laten isoleren, kunnen, als ze twee of meer isolatiemaatregelen laten uitvoeren, in aanmerking komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Volgens Leo Pelgröm van Energieloket Raalte verdienen mensen de kosten van de maatregelen (denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie, dubbelglas, dakisolatie of vloerisolatie) tussen de drie en tien jaar terug. De subsidie kan gecombineerd worden met andere subsidies. “Denk aan subsidie voor een warmtepomp of een zonneboiler. Deze subsidie komt dan bovenop de SEEH voor de twee isolatiemaatregelen. Mensen die hun woning vervolgens zeer energiezuinig maken, kunnen zelfs nog in aanmerking komen voor een bonussubsidie. Dit wordt gestapelde subsidie genoemd.”

Om woningeigenaren tegemoet te komen in de onzekere coronatijd, besloot de Rijksoverheid in mei om de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen. Woningeigenaren die minimaal twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren door een bedrijf kunnen tot 31 december 2020 een hoger subsidiebedrag krijgen. Normaal wordt ongeveer 20 procent van de investeringskosten gesubsidieerd. Nu is het ongeveer 30 procent.”

Voor maatwerkadvies bij de SEEH kunnen huiseigenaren bovendien een subsidiebedrag van 150 euro krijgen. Het maatwerkadvies helpt om duidelijk te krijgen welke maatregelen voor de woning mogelijk en zinvol zijn. Pelgröm: “Als mensen er niet uitkomen, kunnen wij helpen bij het bepalen van de isolatiemaatregelen en de bijbehorende subsidies. Door advies op maat maken we alle mogelijkheden inzichtelijk.”

Knelpunten

Naast het maatwerkadvies vanuit de SEEH is ook een gratis energiescan bij Energieloket Salland mogelijk. Tijdens zo’n energiescan komt een energievakman bij de woning langs en geeft advies over energiebesparende maatregelen. Pelgröm: “Een scan duurt ongeveer twee uur. We bekijken de woning en bespreken de wensen of knelpunten met de woningeigenaar. Is er bijvoorbeeld sprake van tocht? Vaak zijn er enkele praktische oplossingen om dit op te lossen, bijvoorbeeld met glasisolatie. Maar we kijken ook naar waar de eigenaar nog meer energie kan besparen. Het gaat dus om comfortverbetering en energiebesparing. Na de scan maken wij een samenvattend advies en een lijst met tips en alle subsidieregelingen die erbij horen.”

Daarnaast is het ook mogelijk om anderhalf uur gratis advies te krijgen over het toepassen van bepaalde energiemaatregelen en het verduurzamen van de woning. Voor meer informatie zie staging2.rvo.nl/seeh. Voor vragen of het maken van een afspraak neem dan contact op via energieloketsalland@gmail.com of bel naar 06 8211 9122. U kunt ook een bezoek brengen aan het maandelijkse inloopspreekuur van het energieloket. Dat gaat vanaf 15 september weer van start; elke derde dinsdag van de maand in DeBuut van 19.30 tot 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.