Eerste editie van Kaartleesrally RegioOmloop Raalte

RAALTE – De mannen van Classic Rally Adventures presenteren van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus de ‘RegioOmloop van Raalte’. Het gaat om een kaartleesrally die start bij het American Motorcycle Museum in Raalte. Classic Rally Adventures biedt in meerdere plaatsen in Nederland dergelijke rally’s aan. Speciaal voor Rallyclub Salland is er ook eentje samengesteld die in Raalte van start gaat. Iedereen met een auto kan meedoen.

De rally stond aanvankelijk op het programma van de viering van 75 jaar vrijheid, maar moest destijds (in april) in verband met de coronamaatregelen worden geannuleerd. De nieuwe datums zijn een bewuste verwijzing naar Stöppelhaene, dat anders dat weekend had plaatsgevonden.

De route is circa 100 kilometer lang. De rijtijd is iets meer dan drie uur. Met pauzes onderweg gaat het langer duren, maar dat is geen probleem. De deelnemers rijden een route langs de gemeentegrens van Raalte. Dat gebeurt aan de hand van een topografische kaart via het systeem ‘grensbenadering’. Opgave is mogelijk in de toerklasse (voor beginners) en de sportklasse (voor de meer ervaren rallyrijders).

De deelnamekosten bedragen 50 euro per auto. De deelnemers krijgen van de organisatoren een ‘tikkie’ om de kosten vooraf te betalen. Na aanmelding ontvangen ze de routekaart en het reglement via e-mail. De beginners krijgen een voorbeeldkaartje, zodat ze vooraf snappen hoe het werkt. De route eindigt weer bij het American Motorcycle Museum. Het terras bij Taveerne Tivoli is uiteraard geopend om even na te praten. Onderweg zijn stopplaatsen aangegeven waar de deelnemers even kunnen picknicken, pauzeren of lunchen.

Vrijdagochtend 28 augustus is er van 10.00 tot 12.30 uur een speciaal inloopspreekuur bij de startlocatie. Daar worden alle vragen beantwoord. Starten is elke dag mogelijk vanaf 10.00 uur. De finish sluit op zondag om 18.00 uur. Aanmelding voor de rally via http://caferallycompetitie.nl/omloop/.

Geen wedstrijd

Belangrijk om te weten: het is geen wedstrijd, maar een mooie route door de omgeving van de gemeente Raalte. Onderweg krijgen de deelnemers signalen op hun mobieltje, waarmee ze na afloop kunnen vergelijken hoe ze het er ten opzichte van de ideale routekaart vanaf hebben gebracht. Bij gebleken succes zullen er meer kaartleesrally’s volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.