Dag vol watersportclinics bij de Tippe

HEINO/RAALTE – Zwembad de Tippe in Heino krijgt op woensdag 12 augustus bezoek van de KNZB Zomertour. Het gaat om een team van sportpromotors, trainers en topsporters van de KNZB en Beachsoccer Nederland dat deze zomer 25 verschillende zwembaden, vakantieparken en campings aandoet om mensen te enthousiasmeren voor water- en strandsporten.

In samenwerking met Sportbedrijf Raalte zijn er tussen 10.00 en 17.00 uur diverse clinics en activiteiten in en om het water voor jong en oud. Ook kunnen bezoekers verschillende aquasporten uitproberen. Het programma van de KNZB bestaat onder andere uit X-diving, beachwaterpolo, beachsoccer, zwemcoaching (techniekverbetering) en de clinic synchroonzwemmen van Noortje en Bregje de Brouwer; twee zwemtoppers uit het Nederlandse team dat zich voorbereidt op de Olympische Spelen in Tokio in 2021. Beachsoccer Nederland verzorgt op het beachveld een voetbalclinic. Naast de clinics van de KNZB zijn er diverse aquasporten om uit te proberen. Waaronder aquajoggen en aquagym voor senioren, aquabootcamp en aquapower voor volwassenen en een kinderprogramma (waaronder zeemeerminzwemmen) voor de basisschooljeugd. Daarnaast introduceert zwemvereniging Hera’11 het zwemprogramma Aquastars voor de jeugd van 5 tot 10 jaar.
Organisator Inge Prins van Zwembad de Tippe: “We krijgen veel begrip van bezoekers, maar toch konden zij door de coronabeperkingen niet optimaal genieten van het zwemseizoen bij de Tippe. Op deze manier willen we graag wat terug doen en iedereen uit Heino en omgeving een leuke sportieve dag bezorgen. Uiteraard veilig en verantwoord.”
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Vooraf online reserveren is verplicht en is mogelijk via staging2.zwembaddetippe.nl. Daar is ook het volledige programma te vinden. Vanwege de Zomertour is zwembad de Tippe die dag tussen 10.00 en 18.00 uur gesloten voor zwemmers die niet meedoen aan het programma. Van 07.00 tot 10.00 en van 18.00 tot 20.00 uur kunnen zwemmers wel reserveren om banen te zwemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.