College Olst-Wijhe blijft erbij: geen randweg

OLST-WIJHE – De Olster actievoerders Oscar Langeland, Herman Meester, Ab Visser en Joop Lubberding mogen dan wel 414 zienswijzen hebben verzameld tegen het ontwerpbestemmingsplan ‘Olst Fietstunnel Ter Stegestraat’, maar het college van Olst-Wijhe ziet geen aanleiding om daar iets mee te doen.

Het ontwerpbestemmingsplan moet de fiets-voetgangerstunnel tussen de Ter Stegestraat en het Averbergen mogelijk maken. De vier pleiten voor een randweg, maar dat is volgens het college niet de juiste optie om de verkeersveiligheid in Olst te bevorderen. “Omdat randwegen slechts een marginale oplossing bieden. Veel vrachtverkeer heeft een bestemming in Olst of komt uit Olst.” De gemeenteraad had al in december 2017 besloten om niet te kiezen voor een randweg, maar het verkeer in Olst te scheiden en spreiden. Het college wijst erop dat daar al een uitgebreid proces aan vooraf ging.

Het ontwerpbestemmingsplan zal wel aangevuld worden met aanvullende onderzoeken naar vleermuizen, eekhoorns en archeologie. Voor de archeologie worden in het ontwerpbestemmingsplan aanvullende regels opgenomen om archeologische vondsten/resten veilig te stellen Bij het proefsleuvenonderzoek van april 2020 zijn namelijk sporen aangetroffen uit de late dertiende tot vijftiende of vroege zestiende eeuw. Het gaat onder andere om greppels, paalsporen, kuilen en een waterput.

Wethouder Herman Engberink vindt de bestemmingsplanwijziging een goede ontwikkeling: “Met de aanleg van de fiets-voetgangerstunnel krijgt Olst er een alternatieve en veilige route bij tussen het centrum van Olst, Het Averbergen, de nieuwe locatie van het kindcentrum, sporthal De Hooiberg, de sportvelden en de route naar de Boskamp.”

Alle zienswijzen zijn beantwoord in de Nota van beantwoording zienswijzen. Deze is te vinden op staging2.olst-wijhe.nl/verkeerolst. Alle personen die een zienswijze hebben ingediend hebben een antwoordbrief ontvangen.

Gemeenteraad

Op 7 september bespreekt de gemeenteraad het ontwerpbestemmingsplan. Vanwege het coronavirus zijn alle raadsvergaderingen voor toehoorders alleen online te volgen. Dit kan via de website van de gemeente olst-wijhe.raadsinformatie.nl/live.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.