Chris de Bont draagt voorzittersstokje SW4D over aan Jurgen Bruggeman

RAALTE – Chris de Bont draagt per september het voorzittersstokje van de Sallandse Wandelvierdaagse over aan Jurgen Bruggeman. De Bont, voorzitter sinds de oprichting van het evenement in 2008, blijft volgens eigen zeggen betrokken bij het evenement. “Ik maak graag plaats voor een jongere opvolger, maar blijf vanaf de zijlijn bij de SW4D betrokken. Daar is mij het evenement te dierbaar voor.”

Bruggeman is al enige tijd ‘enthousiast supporter’ van de vierdaagse. “We hebben er alle vertrouwen in dat met hem nieuwe ideeën voor een veranderende toekomst ingang vinden”, vertelt De Bont. In een persbericht dankt hij alle vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen voor de afgelopen jaren. “Ik heb soms van dichtbij, soms wat verderaf met u mogen samenwerken. Ik denk daar met plezier aan terug en ik bedank u voor het vertrouwen dat u mij gegeven hebt. Vooral dank ik u voor de steun die u de gegeven hebt aan ons evenement. Ik hoop dat de coronacrisis onze relatie niet hoeft te ‘verzieken’. Ik wens u veel succes met uw activiteiten en hoop dat u de kansen pakt om deze rare crisis te doorstaan. Blijf gezond.”
De SW4D is dit jaar gecanceld. “Ons wandelevenement zou onder de coronamaatregelen al zijn charme verliezen: niet gezamenlijk maar in kleine groepjes starten, geen samenscholing op rustpunten, geen gezellige nazit en al helemaal geen blarenbal. We beloofden echter een alternatief. En dat heeft vorm gekregen in de Dertiende Alternatieve Editie. Deelnemers krijgen daarvoor een fraai vormgegeven wandelgids met vier SW4D-routebeschrijvingen en daarbij een speciaal ontworpen medaille. Vanaf begin augustus zijn deze beschikbaar en de wandelaar kan tot 1 mei 2021 de stempels behalen die op de routes te vinden zijn.”

Prijzen

De vier routes zijn gemiddeld zo’n twintig kilometer lang. Onderweg treffen de wandelaars zelfvoorzienende stempelposten met handspray. Bij een volle stempelkaart maken de wandelaars ook nog eens kans op diverse prijzen: onder andere een volledig verzorgd hotelarrangement, dinercheques en een volledig oeuvre aan wandelgidsen ter waarde van 850 euro.
De gids kost 13 euro (exclusief 1,95 euro aan verzendkosten). Wandelaars kunnen de gids bestellen via sw4d.nl en bepalen vervolgens zelf wanneer zij de routes lopen. Elke wandeling in de gids gaat bovendien vergezeld van een Sallands verhaal dat te maken heeft met de route.
De gids ligt bij verschillende verkooppunten in Salland. Deze staan op de site staging2.sw4d.nl. De alternatieve SW4D wordt mede mogelijk gemaakt door Salland Zorgverzekeringen, gemeente Raalte, gemeente Olst-Wijhe, ZGR, Hotel de Zwaan, Nobach, Brasserie Op Duur en Salland Marketing.

Foto: Diny Heidenrijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.