Carolien Jonkman: Andere bril nodig bij burn-out

Ieder mens is uniek, heeft unieke talenten en ook meestal een eigen ingang en manier van naar het leven kijken. Je hebt eigenlijk een soort bril op je neus, waarmee je de wereld waarneemt. Dat is een bril die volledig bij jou, jouw ervaringen vanuit het verleden, de opgeslagen emoties die ergens nog in jouw cellen liggen en jouw overtuigingen van de wereld past. Jouw werk is een verlengstuk van jou, een deel van wie je bent. Bij een burn-out ben je opgebrand. Je voelt je lichamelijk en geestelijk uitgeput. Door burn-out kan het zijn dat je werk niet meer gaat zoals je het gewend was. Je zit dan vast en komt niet verder. Je lichaam schreeuwt dan om een andere bril en dus een andere manier van doen en het lukt nog niet om het anders te doen.

Rust vermindert de klachten van de burn-out. Maar met alleen rust kom je niet uit de burn-out. De knopen die ooit in de maag hebben gezeten, de lasten op je schouders, de brokken opgeslagen in het keelgebied of letterlijk de pijn in het hart mag vrijkomen. Doordat mensen bewuster worden van wat er in hen gebeurt, wat ze voelen, denken en doen. gaan ze anders naar de wereld kijken en kun je ook andere keuzes maken. Daarnaast wordt er getest naar tekorten in het lichaam en door eventuele voedingsveranderingen of supplementen bouwen je lichaam en geest zich weer sneller op.

Bij een mevrouw met burn-out komen oude emoties door het overlijden van haar moeder op jonge leeftijd vrij. Zo komt zij er nu achter dat zij in het gezin de verantwoordelijkheid nam om voor papa te zorgen, hem te beschermen. Er mocht hem niks gebeuren. Zij merkte dat zij in haar relatie, door dit onbewuste patroon, nu ook veel zorgt voor haar man. De basis van het regelen en zorgen voor de partner was verlatingsangst; angst haar vader ook te verliezen. Nu gaf dit onbewust nog steeds stress.
De liefde is er, de man en vrouw houden van elkaar en door deze ervaring werd wie wat doet en regelt binnen de relatie opnieuw uitgevonden. Een van de belangrijke zaken die vrijkwamen die nodig waren om het overzicht en de rust in haar leven weer terug te krijgen.

Steeds vaker luistert de mevrouw naar wat zij verlangt, geeft ze op een zachte maar duidelijke manier haar grenzen aan en dromen die ze in de koelkast had gelegd door gebrek aan energie, kunnen steeds meer naar buiten komen doordat ze ook de ongemakkelijke gevoelens die daarbij horen onder ogen durft te komen. Wil jij ook hulp bij een burn-out, kijk op staging2.carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.