Buien geven wat verlichting, maar nog steeds droog in Salland en Vechtdal

REGIO – Volgens Waterschap Drents Overijsselse Delta zorgen de buien van de afgelopen voor wat lucht, maar zijn de waterstanden in het werkgebied nog steeds overwegend laag voor de tijd van het jaar. Toch denkt het waterschap dat de situatie beheersbaar blijft. Door de lagere temperaturen, de neerslagverwachting en het feit dat het einde van de zomer in zicht is, kan het waterschap nog steeds aan de watervraag voldoen.

Wat de afgelopen weken goed zichtbaar was, is dat het watersysteem direct reageert op de weersomstandigheden. Tijdens de hittegolf voerde het waterschap in grote delen van het werkgebied op maximale capaciteit water aan. De neerslag leidde direct in een afname van deze aanvoercapaciteit, al blijft het op sommige plekken nog nodig maximaal aan te voeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.