Bert Terlouw draagt gemeenteraadszetel D66 over aan Peter Moorman

RAALTE – Tijdens de Raalter gemeenteraadsvergadering van 3 september 2020 zal D66 fractievoorzitter Bert Terlouw uit eigen overweging zijn raadszetel teruggeven aan de partij. Zijn lijstopvolger, Peter Moorman uit Heino, zal vervolgens zijn plek innemen in de raad.

Moorman was eerder gemeenteraadslid in de vorige gemeenteraadsperiode en heeft Terlouw in 2018 een aantal maanden vervangen na diens hartoperatie. Eind juni heeft Bert besloten te zullen stoppen bij D66 omdat hij zich onder andere niet meer kan vinden in de manier hoe de partij de afgelopen jaren manoeuvreert in het landelijk zorgdebat. Bert Terlouw: “Vooral de positie van verpleegkundigen en de problemen rondom de huidige vorm van gereguleerde marktwerking in de zorg gaan mij nauw aan het hart. Een tegenstem op 23 juni van de volledige D66 Tweede Kamerfractie over een motie die streefde naar betere arbeidsvoorwaarden voor verpleegkundigen was voor mij de bekende druppel.”

Bert Terlouw, zelf verpleegkundige en sinds 1983 in verschillende velden van de zorg werkzaam, benadrukt dat er geen problemen zijn met D66 in Raalte, de regionale afdeling Salland of de samenwerking in IJsselland. Hij wil de zaak in Raalte dan ook netjes afronden en zijn zetel overdragen aan zijn opvolger. Aanvankelijk heeft Bert Terlouw aangegeven te willen stoppen na de zomer van 2021, maar is na verder overleg met Peter Moorman overeengekomen na het zomerreces van 2020 al te stoppen. Dit geeft duidelijkheid rondom de lokale vertegenwoordiging van D66 tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Bovendien geeft het Moorman de gelegenheid om in aanloop naar de D66 Raalte lijsttrekkersverkiezingen in het voorjaar van 2021 actief mee te draaien in de gemeenteraad en zich verder te verdiepen in de belangrijke thema’s die spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.