Bas Kodden benoemd tot hoogleraar Leiderschap- en Managementontwikkeling

BREUKELEN – Oud-Raaltenaar Bas Kodden is benoemd tot hoogleraar Leiderschap- en Managementontwikkeling aan Nyenrode Business Universiteit. Kodden was al aan Nyenrode verbonden als programmadirecteur. Hij richt zich in zijn onderzoek op verdere ontwikkeling van leidinggevenden door het aanreiken van modellen en theorieën. Deze moeten de oordeelsvorming en gedrag van professionals verbeteren en houvast kunnen bieden in de dagelijkse praktijk.

Vijftien jaar lang is Kodden ondernemer geweest. In 1998 begon hij zijn eerste onderneming letterlijk vanuit zijn huiskamer. Deze organisatie groeide uit tot een bedrijf met meerdere vestigingen. Kodden legt uit: “De reden waarom ik als ondernemer opnieuw ging studeren, is dezelfde reden als de opdracht die ik mezelf opleg binnen de leerstoel die ik heb mogen ontvangen. Ik wil van leidinggevenden en managers een nog betere versie van zichzelf maken door hen instrumenten en raamwerken te bieden. Leiderschap- en managementontwikkeling gaat niet alleen over de theoretisering en het kennen en kunnen benoemen van diverse leiderschapsstijlen. Het gaat met name over persoonlijke ontwikkeling, attitudeverandering, veerkracht en wendbaarheid; de bekwaming in het vak van leidinggevende. Juist ook aan deze vorming wil ik mijn steentje bijdragen.”
Kodden studeerde zowel Rechten (1995) als Bedrijfskunde (2007) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij combineerde zijn ondernemerschap met een promotieonderzoek aan Nyenrode Business Universiteit, die hij in 2011 voltooide. “Nyenrode vormt sinds 2009 een constante factor in mijn leven”, zegt hij. “Het is een eer om hier een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van studenten en deelnemers en het hoogleraarschap leiderschap- en managementontwikkeling te mogen vervullen.”
Zijn meest recente onderzoeken naar thema’s als non-conformisme, bevlogenheid, zelfeffectiviteit en bijvoorbeeld de invloed van leiderschapsstijlen op werkmotivatie en organisatiesucces, welzijn en burn-out werden gepubliceerd bij uitgevers als Springer Nature, Palgrave, Routledge en Cambridge University Press. Kodden is tevens auteur van diverse managementboeken als ‘Word een HELD’ en ‘De Kunst van Duurzaam Presteren’. Deze boeken zijn tevens in diverse talen gepubliceerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.