Balkbruggers gaan 1.000 swingovers-challenge aan

BALKBRUG – Helaas kan de Balkbrugse Funrun dit jaar niet door gaan, maar dat betekent niet dat de leden van Reestdal Outdoor bij de pakken neer gaan zitten. Daarom hebben eigenaar Patrick Bloemberg en lid Bert Langejans het idee opgepakt om per persoon 1.000 swingovers te maken op zaterdag 29 augustus. De dag dat de Funrun eigenlijk gepland stond.

Om een beeld te schetsen: een swingover maak je door in een touw van drie meter te klimmen. Vervolgens ga je over een balk heen met je hele lichaam en land je weer aan de andere kant. Ze kwamen op dit idee door Niels Wieringa van Thor Survival Zwolle. Hij heeft dit mooie aantal op 1 augustus al voltooid.

‘We zagen zijn challenge op Instagram voorbij komen’, vertelt Langejans. ‘Toen zaten Patrick en ik elkaar in de reacties een beetje op te naaien dat we er wel 1.001 konden.’ Met wat druk van de overige Reestdal Outdoor leden besloten ze de uitdaging dus maar aan te gaan. ‘We gaan er echter met de hele club 5.000 maken’, zegt Bloemberg. ‘Wij maken er 1.000 per persoon en de overige 3.000 mag door iedereen die maar wil gedaan worden in de overige touwen’.

De challenge vindt namelijk plaats op de survivalbaan van Reestdal Outdoor gelegen op camping ’t Reestdal in Balkbrug. Daar zijn nog genoeg touwen waar overige leden, maar eigenlijk iedereen die wil, 20 minuten of een uur kan mee klimmen. ‘Hoewel we het allemaal niet te groot willen maken, hopen we toch dat een boel mensen ons komen steunen en zorgen we voor een hapje en een klein drankje.’

Waarschijnlijk gaan de twee mannen om 6 uur in de ochtend van start en zullen ze zestien uur later finishen. ‘Het wordt erg pittig, want dat hebben we gezien toen we bij Wieringa in Zwolle hebben gekeken. Die jongen ging echt kapot bij de 800e swingover,’ aldus Bloemberg. ‘Uiteraard hebben we wel even gevraagd of hij het goed vond dat we met zijn idee aan de haal gingen, maar hij vond het geweldig dat hij er andere mensen mee geïnspireerd had.’

Bloemberg en Langejans zijn al sinds mei in training en volgen beide een eigen trainingsschema. ‘Het lukt allemaal aardig. Ik heb tot nu toe een keer op een avond 300 swingovers gedaan en dan weet je wel ongeveer waar je heen werkt’, aldus Langejans. Ze hopen in ieder geval op genoeg support en medeklimmers, zodat ze de in totaal 5.000 swingovers gaan halen. Houdt social media in de gaten.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.