Home / tweetpost / ZGR Swaenewoerd op zoek naar mensen met ‘groen hart’

ZGR Swaenewoerd op zoek naar mensen met ‘groen hart’

RAALTE –  Misschien heeft u het al gezien: de binnentuin van ZGR Swaenewoerd, vlakbij het centrum van Raalte, is een oase van groen geworden. De nieuwe tuin is ontworpen
door Stefan Jaspers, in Raalte o.a. bekend van de bijzondere borders op de Schapenstraat. Samen met Raalte Plukt is de tuin van ZGR Swaenewoerd ontwikkeld tot buurttuin: een tuin voor iedereen, met ook volop plukmogelijkheden.

Voor het onderhoud van de tuin worden nog mensen gezocht met een groen hart, die daarmee bijdragen aan natuurbeleving in de buurt. Elke dinsdagochtend tussen 9 en 12 uur is er een tuinochtend. Door vrijwilligers en andere betrokkenen worden dan de planten onderhouden en het onkruid gewied. Eens per maand is er speciale aandacht voor de verwerkingsmogelijkheden van kruiden, bessen en andere plukplanten, in samenwerking met Raalte Plukt.

Heeft u zin om af en toe, regelmatig of elke dinsdagochtend mee te komen helpen? Stuur dan een berichtje naar Marja Vijn (m.vijn@zgr.nl). Kijk ook eens op www.eetbaargroen.nu.
voor informatie over pluktuinen in Raalte.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.