ZGR stopt met bereiding maaltijden in eigen keukens

RAALTE – Sallandse ouderenzorgorganisatie ZGR (voorheen Zorggroep Raalte) stopt met de bereiding van maaltijden in haar eigen keukens. De organisatie stapt in 2021 gefaseerd over op een nieuw voedingsconcept, waarbij de maaltijden door een externe partij worden voorbereid en in kleinere keukens op de verschillende woonzorglocaties verder worden klaargemaakt.

De overstap naar dit nieuwe voedingsconcept brengt het verlies van een flink aantal arbeidsplaatsen van het keukenpersoneel met zich mee. De betrokken medewerkers zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Aankomende periode wordt een reorganisatieplan opgesteld waarin de verdere details worden uitgewerkt. Aankomend najaar is naar verwachting meer bekend over de daadwerkelijke personele consequenties.
Het besluit volgt na een tweejarig onderzoek, waarin verschillende alternatieven zijn onderzocht en waarin de wens van (toekomstige) bewoners om te bepalen waar, wat, wanneer en met wie zij willen eten, een belangrijk uitgangspunt was. Tijdens dit traject werden verschillende alternatieven onderzocht. “Gedurende dit onderzoek werd helaas duidelijk dat de keukens in hun huidige vorm zorgen voor een dusdanig financieel verlies voor een kleinere organisatie als ZGR, dat we genoodzaakt zijn om hiermee te stoppen. Uiteindelijk bleek slechts één optie te kunnen voorzien in de gewenste flexibiliteit en ook financieel haalbaar te zijn. En dat is de optie waarbij de maaltijden door een externe partij worden voorbereid en in kleinere keukens verder worden klaargemaakt om te serveren”, aldus directeur-bestuurder Loes Kater.
Overigens is ZGR één van de laatste ouderenzorgorganisaties in de regio die maaltijden nu nog in haar eigen keukens bereidt. Met de overstap naar het nieuwe voedingsconcept volgt ZGR de trend die al langer in de sector is ingezet en waarbij inmiddels al door 85 procent van de organisaties gewerkt wordt met een vergelijkbaar voedingsconcept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.