Wisseling van de wacht bij ut Huus

OLST – Bernard de Vries Robles is de nieuwe directeur-bestuurder van ut Huus. Hij heeft het stokje overgenomen van Angelieke Huisman, die zich gaat toeleggen op de inhoudelijke werkterreinen van de organisatie: welzijn, sport en cultuur.

Het sociale domein is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. Decentralisatie vanuit het Rijk heeft ervoor gezorgd dat er meer verantwoordelijkheid bij gemeenten en burgers is komen te liggen. Mensen met een hulpvraag blijven langer thuiswonen. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar: zij helpen bijvoorbeeld bij boodschappen doen, administratie of vervoer. Bij een teruglopend vrijwilligersbestand, vraagt dat om nieuwe, creatieve vormen van vrijwilligerswerving. “Samenwerking met andere (zorg) aanbieders is noodzakelijk om te zorgen voor een kwalitatief goed welzijnsaanbod voor onze inwoners”, stelt ut Huus in een persbericht. “Vaak is er naast hulp bij praktische zaken ook hulp nodig om de mantelzorgers te ontlasten of bij te staan in een moeilijke periode. Dan is samenwerking met collega-organisaties op het gebied van mantelzorg, thuiszorg of maatschappelijk werk van groot belang. Tegelijkertijd constateren we knelpunten in het verenigingsleven, ook daar staat het (bestuurlijke) vrijwilligerswerk onder druk en zoeken we samen met hen naar nieuwe vormen. Al met al is daardoor het werk van ut Huus complexer en omvangrijker geworden. Het vraagt meer expertise, ervaring en capaciteit van de medewerkers.”
Daarnaast, zo stelt ut Huus, vraagt de exploitatie en het beheer van maatschappelijk vastgoed in toenemende mate om aandacht. De Raad van Toezicht stelt dan ook bijzonder blij te zijn “dat met de organisatorische aanpassingen de waardevolle kennis en ervaring van mw. Huisman behouden blijft voor de organisatie. En dat met het aantrekken van dhr. De Vries Robles de benodigde expertise is binnengehaald.”
Zie verder https://uthuus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.