Weer diverse activiteiten bij Buitencentrum

NIJVERDAL – Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal presenteert de komende weken weer diverse activiteiten. Van wandelexcursies tot fietstochten, van een bossafari tot een ritje in de heideslak.

Op diverse datums in de zomerperiode kunnen geïnteresseerden ’s avonds mee met een gids voor een schemerwandeling. Niet alleen ’s avonds is het bos het ontdekken waard; op een aantal dagen kan men ook ’s morgens vroeg met een gids mee op pad. Natuurlijk zijn er ook overdag enkele excursies met natuurgids. Op diverse middagen in juli en augustus is er bovendien een bossafari. Deze tocht is speciaal voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De deelnemers ontdekken het bos op een heel andere manier.
Deze zomer kan men ook mee op zoek naar de nachtzwaluw of op zoek naar sporen van reeën. Of ga eens mee met een fietstocht over de bergen en door de dalen van de Sallandse heuvelrug. Een andere mooie belevenis is een dag mee te gaan op struintocht over de Sallandse Heuvelrug. Of kom langs voor een rondje in het speelbos of het Kabouterpad. Op woensdagen en zondagen in de zomervakantie is de kabouter van Salland te gast bij het buitencentrum. Bij het huisje heeft zij plek voor twaalf kinderen om naar een verhaal over kabouters te luisteren. Na het verhaal gaan de kinderen zelf op pad door het Kabouterbos. Daarnaast krijgen ze een tasje met spullen die ze nodig hebben om een tocht over het Kabouterpad te maken. In de tas zit ook een bonnetje voor een koude verrassing. Boswachters Sal en Sally hebben bovendien een aantal natuur-beleeftassen gemaakt voor in het bos of gewoon in de eigen achtertuin of op de camping. De tassen hebben verschillende onderwerpen zoals: botanisch stoepkrijten, de boom in, de reus van Salland en bos-jutten.
Dit is slechts een greep uit het aanbod van de komende tijd. Zie verder: staging2.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/buitencentrum.

Heideslak

Ook de heideslak rijdt weer. Deze elektrokar biedt ruimte aan vijf personen. De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het uitzicht op de Noetselerberg. Het is ook mogelijk om een rolstoel in de kar te plaatsen. De heideslak is coronaproof gemaakt. Onderweg vertelt de chauffeur verhalen en wijst hij/zij op mooie dingen in de natuur. Er zijn twee ritten mogelijk: een korte rit van drie kwartier en een lange rit van twee uur. Dit jaar bestaat ook de mogelijkheid om ’s morgens heel vroeg of ’s avonds mee te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.