Home / Nieuws / Waterschap: ‘Regen geeft wat verlichting’

Waterschap: ‘Regen geeft wat verlichting’

REGIO – De regen van de afgelopen week heeft in het werkgebied van het Waterschap Drents Overijsselse Delta wat verlichting gegeven. Het waterschap blijft ondanks de neerslag alert, want het neerslagtekort is nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. Voorlopig is er nog wel voldoende water om aan de watervraag te voldoen.

De grondwaterstanden zijn gedeeltelijk bijgetrokken en variëren van normaal tot (erg) laag voor de tijd van het jaar in het grootste gedeelte van het WDODelta-gebied. De verschillen zijn een gevolg van de spreiding in de neerslag. Door de periodes van warme temperaturen ontstaat er in veel watergangen hergroei aan de slootkanten. Om goede doorstroming van aanvoergebieden te behouden, maait het waterschap op sommige plekken een extra keer. WDODelta blijft in de komende periode gericht op het vasthouden van water in het systeem.

Na een aantal natte en wisselvallige dagen wordt in het komend weekend overwegend droog en zonnig weer verwacht. De temperaturen lopen langzaam weer wat op en dit zet zich ook voort in de aankomende week.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.