VV Heino krijgt lening van twee ton

RAALTE – VV Heino mag een lening van twee ton tegemoet zien om het tribunegebouw met de eronder gelegen kleedkamers te verbouwen en het sportpark te verduurzamen. Het project omvat de renovatie van vier kleedkamers en het ballenhok, de aanleg van zonnepanelen op het dak van het gebouw en de vervanging van de huidige veldverlichting door nieuwe armaturen met ledverlichting.

De lening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn), dat daarbij handelt namens de gemeente Raalte. De gemeente stort daartoe geld in dit fonds. Stichting Waarborgfonds en de gemeente Raalte staan elk garant voor de helft van de lening. VV Heino verwacht met het plan jaarlijks 10.000 euro te besparen op de energierekening. Daarnaast mag vv Heino ook nog eens eenmalig 32.500 euro tegemoet zien omdat het het beheer en het onderhoud van de veldverlichting in de nieuwe situatie overneemt van de gemeente.

Het hele project gaat de vereniging naar verwachting 270.500 euro kosten. De renovatie van de kleedkamers en het ballenhok zijn al begonnen. VV Heino hoopt de renovatie voor de start van het nieuwe seizoen gereed te hebben. Naar verwachting zal in het najaar worden begonnen met de verduurzamingsmaatregelen (zonnepanelen en ledverlichting). De ledenvergadering van vv Heino ging vorige week donderdag overigens akkoord met de investeringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.