Vriendendiensten in landelijke finale Appeltjes van Oranje

REGIO – De maatjesactiviteiten van Vriendendiensten, een stichting die zich inzet voor psychisch kwetsbare mensen uit de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Voorst, zijn genomineerd voor de Appeltjes van Oranje.

Foto: De twaalf genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2020

Deze prijzen van het Oranje Fonds worden jaarlijks uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. Dit jaar is het thema van de uitreiking ‘Maatjes ben je samen’. Dat betekent dat de prijzen dit jaar volledig in het teken staan van maatjesprojecten. In totaal hebben honderd maatjesorganisaties eraan meegedaan. Van alle aanmeldingen zitten de maatjesactiviteiten van Vriendendiensten bij de twaalf finalisten.

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus kan de traditionele uitreiking van de Appeltjes van Oranje op Paleis Noordeinde niet doorgaan. Daarom reikt Koningin Maxima op donderdag 9 juli de prijzen online uit vanuit een studio. De drie winnaars worden tijdens de uitzending op hun eigen locatie verrast door felicitatieteams. De livestream is te volgen op: staging2.oranjefonds.nl (aanvang 14.00 uur) en op de Facebookpagina van het Oranje Fonds.

De drie kerntaken van Vriendendiensten zijn: de organisatie van maatjesactiviteiten (1-op-1 maatjes, groepsmaatjes, vriendencafé); onafhankelijke ggz-cliëntondersteuning en het beheer van zelfregiecentra in Deventer en Raalte.

Meer informatie op: staging2.vriendendienstendeventer.nl of bel 0570-613747 of mail info@vriendendienstendeventer.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.