Toch nog aandacht voor boeken en poëzie in Deventer

DEVENTER – De Deventer Boekenmarkt en poëziefestival Het Tuinfeest gaan dit jaar vanwege het coronavirus niet door. Wel is er het komende weekend een klein vervangend programma rondom boeken en poëzie. RTV Oost dook in het archief en brengt op zaterdag 1 augustus vanaf 17.10 uur een speciale uitzending met interviews, terugblikken en beelden van de Deventer Boekenmarkt en Het Tuinfeest. Op zondag 2 augustus, de dag van de Deventer Boekenmarkt, brengen de bijzondere machines van Skryf op de Brink en het Grote Kerkhof tussen 11.30 en 15.30 uur een ode aan de deelnemers van de Boekenmarkt met namen van boekhandelaren in letters van schelpenzand. Bovendien zijn alle boekhandelaren en antiquariaten in de Deventer binnenstad op deze zondagmiddag geopend. Daarnaast is er die dag een viering rondom het thema boeken en poëzie in de Grote of Lebuinuskerk. De winnaar van de Deventer dichtwedstrijd zal zijn of haar gedicht voordragen. ‘s Middags is het Lebuinuscafé geopend, waarbij stadstroubadour Maarten van Veen te gast is, Wim Diepenhorst op het orgel speelt en men de toren kan beklimmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.