Tevredenheid na strengere coronacontroles

ZWOLLE – Een stopgezet illegaal feest onder het viaduct van de A1 in Deventer (met ongeveer 250 bezoekers), twee horecagelegenheden in Deventer die na een officiële waarschuwing zelf besloten om de deuren te sluiten omdat ze niet wisten hoe ze de veiligheid van de bezoekers moesten waarborgen en een waarschuwing aan de schipper van een te vol rondvaartschip in Giethoorn; dat is het resultaat van de verscherpte (horeca)controles in Veiligheidsregio IJsselland van afgelopen weekend.

Veiligheidsregio IJsselland toont zich bij monde van woordvoerster Lidy Uiterwijk Winkel dan ook tevreden. “Onze algehele indruk is dat er dit weekend overal al beter op de coronamaatregelen werd gelet. De aankondiging van vorige week had dus al effect. We zijn er blij mee dat we verder geen boetes hoefden uit te schrijven, dat was ook niet het idee achter de controles. Onze agenten hebben echt gezien dat het dit weekend beter ging. Het was gemakkelijker werken, de mensen waren alerter en reageerden ook weer op de aanwezigheid van uniformen.”
De gemeenten in de Veiligheidsregio IJsselland kondigden vorige week aan met ingang van afgelopen weekend strenger op te treden tegen overtredingen van de coronaregels; in het bijzonder rondom de horeca. “In diverse plaatsen in de regio is het, met name in de horeca, zowel buiten op terrassen als binnen in bijvoorbeeld cafés, te druk”, zo stelde de Veiligheidsregio IJsselland (waaronder onder andere Dalfsen, Deventer, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle vallen) vorige week in een persbericht.
De nieuwe opleving van het aantal besmettingen laat volgens de Veiligheidsregio zien dat er meer scherpte in de handhaving van de regels nodig is. Dit doen de gemeenten in samenwerking met de politie. Ook worden BOA’s ingezet voor extra controles. Rob Bats, waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio: “Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen. Een nieuwe besmettingsgolf betekent dat meer mensen getroffen worden door dit virus. Door de maatregelen in acht te nemen beschermen we niet alleen onszelf, maar ook onze dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast zal een nieuwe besmettingsgolf opnieuw een enorme druk leggen op het zorgpersoneel. We zijn weliswaar klaar met het coronavirus, maar het virus is nog niet klaar met ons. Laat dit een wake-up call zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.