’t Schoapie zoekt verbinding met Boetelerveld

RAALTE – Het Raalter college van B&W is onder voorwaarden bereid om 25.000 euro bij te dragen aan een project van kinderopvang ’t Schoapie in Mariënheem. Het is de bedoeling om een info/rustpunt te creëren (dat bemand moet worden door een nieuwe dagbestedingsgroep); een wandelpad tussen ’t Schoapie en het Boetelerveld aan te leggen en een voedselbos met waterspeelplaats te creëren op het erf. Ook een oude houtwal zal worden hersteld.

De totale kosten van het project, dat is ontwikkeld in samenwerking met Landschap Overijssel, zijn geraamd op bijna 242.000 euro. De 25.000 euro bestaat uit bijdragen van de gemeente Raalte (20.000 euro) en het Waterschap Drents Overijsselse Delta (5.000 euro). De toezegging van het college geldt als voorwaarde voor de verdere Leaderfinanciering door de provincie Overijssel en de EU. De provincie is gevraagd om 25.000 euro beschikbaar te stellen; de EU 50.000 euro. Dat geld kan nu worden aangevraagd. Als de provincie en de EU niet akkoord gaan, komt ook de gemeentelijke bijdrage te vervallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.