Strengere handhaving bij horeca in IJsselland

ZWOLLE – De gemeenten in de Veiligheidsregio IJsselland gaan vanaf het komende weekend strenger optreden tegen overtredingen van de coronaregels; in het bijzonder rondom de horeca. “In diverse plaatsen in de regio is het, met name in de horeca, zowel buiten op terrassen als binnen in bijvoorbeeld cafés, te druk”, zo stelt de Veiligheidsregio IJsselland (waaronder onder andere Dalfsen, Deventer, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle vallen).

De nieuwe opleving van het aantal besmettingen laat volgens de Veiligheidsregio zien dat er meer scherpte in de handhaving van de regels nodig is. Waarnemend voorzitter Rob Bats: “Als overheid hebben we tijdens de coronacrisis ruimte geboden voor onze inwoners en ondernemers, maar deze ruimte is niet vrijblijvend. De toename van het aantal besmettingen in ons land dwingt ons om extra alert te zijn. We kunnen in deze fase niet volstaan met een waarschuwing wanneer we zien dat de regels niet langer in acht genomen worden. Daarom zullen politie en gemeenten in het komende weekend de teugels strakker aantrekken en handhaven bij overtredingen. Aanspreken, waarschuwen en wijzen op het belang van de maatregelen werkt in veel gevallen niet. Dat is een zorgwekkend signaal, en met het vervagen van deze maatschappelijke grenzen neemt ook de noodzaak van het handhaven toe.”
Dit doen de gemeenten in samenwerking met de politie. Ook zullen BOA’s ingezet worden voor extra controles. Rob Bats: “Het is vervelend dat deze maatregelen getroffen moeten worden, maar desondanks is het van belang dat we dit doen. Een nieuwe besmettingsgolf betekent dat meer mensen getroffen worden door dit virus. Door de maatregelen in acht te nemen beschermen we niet alleen onszelf, maar ook onze dierbaren en de kwetsbaren in onze samenleving. Daarnaast zal een nieuwe besmettingsgolf opnieuw een enorme druk leggen op het zorgpersoneel. We zijn weliswaar klaar met het coronavirus, maar het virus is nog niet klaar met ons. Laat dit een wake-up call zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.